Gizlilik Politikası

Verilerin korunması ile ilgili temel bilgiler
1. SORUMLU TARAF
Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili sorumlu taraf kimdir?
Kimlik:: Goldcar Spain, S.L.U.
Adres: Edif. Goldcar Ctra. N-332 Km.115, 03550 Sant Joan d’Alacant
E-posta: lopd@goldcar.com
2. AMAÇLAR
¿Hangi amaçla kişisel verilerinizi işliyoruz?
2016/679 Sayılı Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği ve yürürlükteki diğer ulusal kanunlar uyarınca, Goldcar Ltd. Şti. olarak bize vermiş olduğunuz kişisel verileri aşağıda belirtilen amaçlar doğrultusunda kullanıyoruz:

  1. Araç kiralama ile ilgili sözleşme ilişkisini yönetmek;
  2. Araç kiralama işlemlerini yönetmek ve faturalandırmak;
  3. Araç kiralama süresinde oluşabilecek hasarlar gibi olası olayları yönetmek;
  4. Sözleşme ilişkisinden kaynaklanan iletişim ve yönetim işlemlerini yönetmek;
  5. Bize veya üçüncü şahıslara ait ilginizi çekebilecek teklif, ürün, hizmet ve promosyanları eposta veya eşdeğer bir iletişim yoluyla sizlere belirli aralıklarla göndermek;
  6. Goldcar’ın yaptığı aktivitelerde işbirliği sağlayan ulaşım ve turizm şirketlerinin tanıtım faaliyetlerini geliştirmek;
  7. Club Goldcar üyesi olmak istemeniz halinde, bu sadakat programına üye olma sürecini yönetebilmek;
  8. Yapılan rezervasyonlarla oluşan ticari aktivitelerin gelişimi doğrultusunda ticari bir profil oluşturmak. Bu hususla ilgili olarak, bu profil üzerinden otomatik karar alma gibi bir işlem yapılmayacaktır.
3. VERİLERİN KORUNMASI İLE İLGİLİ VERİLEN SÜRE
Verilerinizi saklama süremiz nedir?
Her veri tipolojisine uyumlu olarak gelişen yasal yükümlülüklerin uygulanması için gerekli olan süre boyunca, hizmetlerin verilmesi veya sözleşme ilişkisi için gerekli olduğu sürece ve verilerin silinmesini istemediğiniz sürece verileriniz saklanacaktır.
4. YETKİ VERME ŞARTI
Kişisel verilerin işlenmesi için yetki verme koşulu nedir?
Kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili yasal dayanak:

İkinci bölümde yer alan ve (i), (ii), (iii) ve (iv) maddelerinde belirtilen kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili yasal dayanak, bizlere başvurusunda bulunduğunuz hizmetlere istinaden Goldcar ile yapmış olduğunuz sözleşme akdidir.

Buna ek olarak, (v), (vi), (vii) ve (viii) maddelerinde belirtilen kişisel verilerin işlenmesi ile ilgili yasal dayanağı, araç rezervasyonu yaparken vermiş olduğunuz kişisel verilerinizin alınması sırasında her uygulama için yetki veren açık rızanız oluşturmaktadır.
5. MUHATAPLAR
Kişisel verileriniz hangi muhataplar ile paylaşılacak?
Kişisel verileriniz, yapılan rezervasyonarın ödemelerini gerçekleştirebilmek için üçüncü şahıslarla (örn. kullanılan ödeme araçları ile ilgili banka kuruluşları ve/veya finansal kuruluşlar, ödeme noktaları ile).

Buna ek olarak, kiralama süresi boyunca oluşabilecek hasarların yönetilmesi ve işleme alınabilmesi için Goldcar verilerinizi sigorta şirketleri ile paylaşabilicektir.

İşbu belgede belirtilen veriler http://www.goldcar.com web sitesinde belirtilen Goldcar Grubu şirketleri ile iç yönetim amaçları doğrultusunda paylaşılabilir.

Ayrıca, yasal düzenlemeler dahilinde gerekli olduğu durumlarda verileriniz kamu yetkilileri ve organizmaları ile (idari veya hukuki) paylaşılabilir.

Verilerin uluslararası transferi:

Buna ek olarak, kiralanan aracın bulunduğu yere bağlı olarak (özellikle Türkiye), sadece başvurduğunuz hizmeti sunabilmek amacıyla verileriniz Avrupa Ekonomik Alanı dışındaki ülkelere gönderilebilir.

Bu maddeye istinaden ve 679/2016 Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin Kişisel Verilerin Korunması ile ilgili 49.1.b) maddesi uyarınca, Goldcar ile yapacağınız sözleşmenin uygulanabilmesi için verilerin gönderilmesi zorunludur ve kişisel verilerinizin gönderileceği ülkenin Türkiye olması durumunda muhatap Goldcar Oto Kiralama Ticaret AŞ. olacaktır.
6. HAKLAR
Kişisel verilerinizi paylaştığınızda sahip olduğunuz haklar nedir ve bu hakları nasıl kullanabilirsiniz?
Verilerinize erişebilir, doğru olmayan verileri düzeltebilir veya verilerin toplanma amacının artık gereklilik arz etmediği durumlar da dahil olmak üzere farklı sebeplerle verilerinizin silinmesi için başvuru yapabilirsiniz.

Bazı durumlarda verilerinizin işlenmesi ile ilgili sınırlamalar getirebilirsiniz. Bu durumlarda verileriniz sadece şikayet doğrultusunda işlem veya savunma yapmak amacıyla kullanılır.

Belirli şartlarda ve özel bir durumunuz olması dahilinde verilerinizin işlenmesine karşı çıkabilirsiniz. Zorunlu yasal gereklilikler veya olası şikayetler doğrultusunda işlem veya savunma yapma durumları hariç olmak kaydıyla Golcar verilerinizi işlemeyi durdurur.

Ayrıca, önceden verilen açık rıza çerçevesinde yapılacak uygulamalara yasal engel teşkil etmediği sürece dilediğiniz zaman vermiş olduğunuz onayları iptal edebilir, verilerinizin taşınabilirlik hakkını kullanabilirsiniz.

Haklarınızı kullanmak istediğinizde Goldcar Müşteri Hizmetlerine, Camino del Campet s/n. (Ctra. Valencia N-332, Km 115), 03550, San Juan de Alicante adresine yazılı olarak bir dilekçe gönderebilirsiniz. Herhangi bir yasal hakkınızla ilgili göndereceğiniz yazılı dilekçe, kimliğinizi belirten resmi bir evrak (kimlik belgesi veya müstenit belge) ile birlikte gönderilmelidir.

Son olarak, kişisiel verilerinizin kullanılması ile ilgili herhangi bir şikayetinizde İspanya Kişisel Verilerin Korunması Başkanlığı’na (Agencia Española de Protección de Datos) veya yetkili kamu kuruluşlarına başvurabilirsiniz.
7. ÇEREZ KULLANMA POLİTİKASI
Hangi çerezleri kullanıyoruz?
Bu web sitesinde/mobil uygulamasında kullandığımız çerezlerle ilgili bilgi almak ve Çerez Politikamızı incelemek için şu linke tıklayabilirsiniz: https://www.goldcar.es/tr/cookies/
8. KAYNAK
Verilerinize nasıl ulaştık?
Verilerinize sosyal medyadan, Facebook, Twitter veya Google üyeliği oluşturduğunuzda veya profilinizde oturum açtığınızda doğrudan ulaşabilmekteyiz.

Size daha iyi bir gezinti deneyimi sunabilmek ve gezinti alışkanlıklarınızın analizi doğrultusunda belirlenen tercihlerinizle ilgili reklamları sizlere gösterebilmek amacıyla bize ve üçüncü şahıslara ait çerezler kullanmaktayız. Bu sayfada gezinmeye devam ederseniz veya sayfadaki bir bölüme tıklarsanız çerez kullanımını kabul etmiş olacaksınız. Daha fazla bilgi almak için burayı tıklayın. Kullanımdan elde edilen kişisel verilerinizin işlenmesi ile ilgili olarak üçüncü şahısların çerez kullanması için sizin onayınıza ihtiyacımız var.
Üçüncü şahısların çerez kullanmasını kabul ediyorum